1: Woning Bunker

Dit houtgestookte object lijkt boven het maaiveld op een bedrijfswoning. Niet alleen daarachter, maar met name eronder schuilt het gevaar. Hier betreft het een bunkercomplex met een diversiteit aan gangen en ruimtes. Zeer geschikt voor hittetrainingen en het herkennen van brandverloop.

2: Bungalow

Houtgestookt object. Alles op 1 bouwlaag, diverse slaapkamers en andere gecompartimenteerde ruimtes. Object waarin voortbewegingstechniek en verkenning centraal staan. Ook het herkennen van hot-spots met behulp van de warmtebeeld camera komt hier uitstekend tot zijn recht.

3: Metro

Ons tweede ondergrondse object welke volledig is ingericht in een bunker uit de tweede wereldoorlog. Het object is via twee trappen betreed baar en zit enkele meters onder de grond. Op diverse punten kan gestookt worden met pallets. Ideaal voor hittetraining, voortbewegingstechniek en een oefening met (anti-)ventilatie. Het object is voorzien van ventilator die het object kan ventileren of afzuigen.

4: Garagebedrijf

Het garagebedrijf is zo realistisch mogelijk nagebouwd vanuit een echt garagebedrijf. Het pand is voorzien van 2 autobruggen voorzien van voertuigen. Beide voertuigen kunnen ook branden. Net als iedere autogarage is het pand van compartimentering, opslag gevaarlijke stoffen en diverse kantoren en leefruimtes op de 1e verdieping.

5: Woning 5

Hout gestookt object. Een relatief simpel woonhuis met 2 bouwlagen. Gebouwd in de jaren 60. Vooral bekend om de binnenbrand bestrijding. Woning is voorzien van zonnepanelen wat een extra oefendoel met zich mee brengt.  In de keuken kan een vet brand gerealiseerd worden. Ook is er een redding vanaf het balkon mogelijk!

6: Woning 3

Hout gestookt woonhuis met 2 verdiepingen. ​Het pand is voorzien van een transtional attack mogelijkheid op de 1e verdieping. Aan de achterzijde van het object is het pand ook bereikbaar op de 1e verdieping wat kan resulteren in een kelderprocedure. Een redding vanaf het balkon op de 2e verdieping is ook mogelijk aan de achterzijde. Het pand kan gecombineerd worden met woning 1 door het openen van de tussendeur.

7: Woning 1

Hout gestookt monumentaal opgetrokken woonhuis. 
Tevens een extra toegang aan de achterzijde van het pand welke uitkomt op de 2e bouwlaag. Hierdoor ontstaat er aan de binnenzijde een keldeprocedure. De woning is volledig ingericht en is voorzien van 3 slaapkamers, woonkamer, keuken en gang. Daarnaast kan het pand gecombineerd worden met Woning 3 door het openen van de tussendeur.

8: BBM

Dit complexe houtgestookte gebouw heeft meerdere functies. Het is zodanig gebouwd dat er een appartementencomplex of hotelaccommodatie in is gevestigd. Maar door het van de andere kant te benaderen is het ook te gebruiken om alle facetten van scheepsbrandbestrijding in te beoefenen. Tevens beschikt dit gebouw over een scenario waarbij er een uitslaande brand vanuit het dak wordt gerealiseerd.

9: MPB

In januari 2024 hebben wij ons nieuwste object opgeleverd. Het pand is complex, grootschalig en voorzien van 4 verdiepingen. Op iedere verdieping is het mogelijke brand (hout gestookt) te realiseren. Ook is er een speciale ruimte ingericht voor het uitvoeren van een transitional attack. Het pand kan opgedeeld worden in 2 losse objecten of 1 groot complex gebouw. Het pand is nog in ontwikkeling om later nog meer specifieke elementen toe te voegen

10: Living Quarter

Een heus verblijfsgebouw van een booreiland van vier etages. Alle ruimtes zijn nog in originele staat, variërend van de kantine tot de bedieningskamer en van de slaapkamers tot de sauna. Hoewel er in dit gebouw niet daadwerkelijk wordt gestookt is het zeer geschikt voor inzetten in complexe gebouwen, de basisvaardigheden voor het werken met ademlucht en wordt het dikwijls geïntegreerd in scenario’s van brandobjecten die dicht tegen het gebouw aan staan.

11: Gasplant

Een uit drie bouwlagen bestaande gasplant waar een grote diversiteit is aan vaten, afsluiters en leidingnetten. Het unieke van deze plant is dat deze is geïntegreerd met een heus ‘Living Quarter’ van een booreiland. Hierdoor kunnen er niet alleen heel veel facetten van industriële brandbestrijding en incidenten met gevaarlijke stoffen worden getraind, maar ook inzetten met grote inzetdieptes en proceduretrainingen voor de offshore.

12: Vloeistofplant

Een uit drie bouwlagen bestaande vloeistofplant waar een grote diversiteit is aan vaten, afsluiters en leidingnetten om te trainen op industriële brandbestrijding.
Ook vloeistofbranden kunnen hier goed worden beoefend. De volledige plant is voorzien van sprinklers, dit om realiteit zo veel als mogelijk na te bootsen.

13: Gasbaan

In een industriële omgeving kan er getraind worden in industriële brandbestrijding, waarbij het ook mogelijk is om gasbranden te simuleren. Ook voor OGS-trainingen waarbij er gewerkt moet worden met chemiepakken en/of gaspakken zijn er voor dit object diverse scenario’s beschikbaar.

14: BHV baan

Onze kleine blusmiddelen baan is utistekend geschikt voor kleine, beginnende branden die geblust kunnen worden met handblussers. Ook wordt dit terrein gebruikt voor onze BHV basis en herhalingslessen. Zo kan hier een auto, heftruck, vetbrand of container worden geblust.

15: BO en CFBT

Diverse containers waarin instructief de CFBT (compartment fire behaviour training) en BO (brand ontwikkeling) les worden gedraaid. Deze les wordt gegeven door ervaren instructeurs. Ook is het mogelijk in deze containers die nieuwste straalpijp technieken aan te leren.

16: Drägerbaan

In deze ademluchtbaan van 3 etages kan er in een volledig gecontroleerde omgeving getraind worden op het werken met ademlucht.
Hierbij wordt er gewerkt met temperatuur en geluid. Vanuit de controlekamer worden de verrichtingen van de deelnemers middels infraroodcamera’s gevolgd.Dit object is uitermate geschikt voor het opleiden van mensen die moeten werken met ademlucht, maar ook het onderhouden van de basisvaardigheden kan hier goed worden getraind.

17: leslokalen

Er zijn 6 goed geoutilleerde leslokalen aanwezig, met moderne media als smartboards.
Tevens is er een Virtual Reality lokaal en een lokaal wat is ingericht om online examens af te nemen.

18: Bedrijfskantine

Gedurende de training kan er in ons uitgebreide bedrijfsrestaurant gebruik worden gemaakt van zowel de lunch als eventueel een diner. Dit alles gebeurt in buffetvorm waarbij er verschillende buffetten kunnen worden aangeboden.